018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Predstavljen projekat EU namenjen smanjenju siromaštva (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Projekat Evropske unije namenjen smanjenju siromaštva i poboljšanju uslova života socilajlno najugroženijih grupa, predstavljen je danas u Nišu. Organizacijama civilnog društva, lokalnim samoupravama i javnim institucijama ponuđena su dva paketa programa za koje je obezbeđeno ukupno 4,5 miliona evra.

Konkurs za podnošenje predloga u okviru projekta „Podrška socijalnoj inkluziji najugorženijih grupa“, uključujući i Rome, kroz raznovrsniju ponudu socijalnih usluga na nivou lokalne zajednice, finansira se iz predpristupnih fondova EU. Zelja je , kako kazu u delegaciji EU da se Srbiji, preko bespovratne pomoći, pomogne u borbi portiv siromastva i ukljucivanju najugorženijih grupa u društvo. Projekat je podeljen na dva paketa pomoći.

Vrednost grantova za prvu kategoriju konkursa biće od 100.000 do 300.000 evra, dok će za drugu kategoriju njihova vrednost biti od 60.000 do 500.000 evra. Konkurs je namenjen svim organizacijama civilnog društva, javnim institucijama i lokalnim samoupravama. Što se tiče našeg grada, još uvek je u izradi strategija socijalne zaštite, i još nema jasnih projekata sa kojima bi se konkurisalo, ali je interesovanje za projekat izuzetno veliko.

Podnosioci prijava bi trebalo da, kroz svoje akcije, doprinesu jačanju postojećih usluga ili uspostavljanju novih, ističu u projektnom timu. Svi zainteresovani dodatne informacije o projektu mogu da dobijju na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs

Povezane vesti