018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Predstavljen nacrt Startegije poljoprivrede i ruralnog razvoja do 2024. godine (VIDEO)

Poljoprivrednicima Nišavskog, Pirotskog, Topličkog i Zaječarskog okruga, danas je u Nišu predstavljen nacrt Startegije poljoprivrede i ruralnog razvoja do 2024. Staregijom ce biti sagledani poljoprivredni potncijali svakog dela Srbije i u skaldu sa tim odrđivaće se subvencije, kaže državni sekretar i zamenik misnitra poljoprivrede Danilo Golubović. Posebna pažnja biće posvećena malim i srednjim gazdinstvima, kojima će biti pružena veća ekonomska podrška.

Kao jedan od najvećih potencijala Srbije, poljoprivreda je strategijom sagledana tako da definiše razvojene ciljeve i prioriterte. Strategijom su definisana nova rešenja za raspodelu sredtsva, odnosno subvencija svim potencijalnim korisnicima. Sam dokument pripremljen je u skadu sa agrarnom poltikom EU.

Posebna pažnja posvećena je razvoju malih i srdenjih gazdinstava, kojih u Srbiji ima između 250 i 300 hiljada, kaže Golubović.

Poljoprivrdno zemljište je jedan od najvećih potencijala, pa i strategija razvoja poljoprivrede za narednih 10 godina predviđa niz reformi koji će, kako se očekuje, stvoriti povoljnije uslove za njen razvoj, i ostanak ljudi na selu, kažu predstvanici Ministrstva.

Povezane vesti