018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Predstavljen akcioni plan održivog energetskog razvoja Grada Niša (VIDEO)

Škole i vrtići najviše gube toloptnu energiju zbog loše izolacije. Akcioni plan održivog energetskog razvoja Grada Niša treba da pomogne uštede. Plan ima predloge i kako da se smanji štetna emisija gasova. Za početak primenjuje se na javne ustavnove, ali se ušteda odnosi i na stambene zgrade. Niš je prvi u Srbiji i jedan od 4 hiljade gradova u svetu koji je potpisao povelju o energetskoj efikasnosti. Akcioni plan je danas predstavljen u Skupštini grada.

Manje rasipanje toplotne energije i manje štetnih gasova – to donosi Akcioni plan održivog energetskog razvoja grada. Niš je uradio studiju koјi potrošači najviše gube energiju. Stručnjaci najvećim potrošačima nude rešenje .

Za gradsku toplanu Akcioni plan energetskog razvoja donosi i uštede i smanjenje štetih gasova. U ovom trenutku toplana koristi 10% mazuta i 90% gasa za grejanje.

Za početak bolju izolaciju I uštedu Grad Niš obezbeđuje ustanovama i preduzećima.

Jedinstvena gradnja, savremeni materijali i alternativni izvori energije, novi sistemi za grejanje, hlađenje i osvetljene – sve to treba da donese uštede. Akcioni plan održivog energetskog razvoja Grada Niša u skladu je sa propisima Evropske Unije.

Povezane vesti