018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Predstava “Duge noći i crne zastave“ premijerno u Nišu (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Predstava “Duge noći i crne zastave“, po tekstu Dejana Stojiljkovića, a u režiji Ivana Vukovića, biće premijerno izvedena na sceni niškog Narodnog pozorišta. Reč je o adaptaciji istoimene knjige koja govori o periodu pre Kosovkog boja, a u kojoj se prepliću istorija i fantastika.

Dejan Stojiljković se u svom romanu “Duge noći i crne zastave“ igra sa našim odnosom prema prošlosti i meša istoriju i fantastiku praveći novi mit. Predstava, prema rečima autora, ide korak dalje.
U njoj se, kao i u romanu, pojavljuju brojne ličnosti srpske istorije, turski osvajači, kao i mitski likovi, te su tako tu knez Lazar i knjeginja Milica, zatim Ivan Kosanćić, Milan Toplica, Miloš Obilić i drugi. Uloge tumače glumci iz Niša i Šapca. Nakon premijere u Smederevu, i Nišlije će moći da pogledaju ovo ostvarenje.
Predstava rađena po istoimenom romanu, koji je bio među top deset najčitanijih u našoj zemlji, je koprodukcija niškog Narodnog pozorišta, Šabačkog pozorišta i grada Smedereva. Premijera je u utorak 15. decembra od 20 sati u Narodnom pozorištu. Karata ima još malo, a mogu se kupiti po ceni od 600 dinara.

Povezane vesti