018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Predsedništvo SNS-a podržalo predlog o raspisivanju izbora

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Predlog o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora, podržali su svi članovi Predsedništva SNS-a. – Nisam želeo da prihvatim ponudu Ivice Dačića da budem premijer bez izbora – rekao je lider „naprednjaka“ Aleksandar Vučić i dodao da će izbori biti održani 16. marta. Predsedništvo SNS-a jednoglasno je podržalo predlog o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora, saopštio je predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić.

Vučić je ocenio da je Vlada Srbije uradila mnogo dobrih stvari, poput borbe sa organizovanim kriminalom i korupcijom, pregovorima sa Evropskom unijom, a kao njen pozitivne tekovine naveo je i zaustavljanje rasta nezaposlenosti i održavanje kursa dinara.

Govoreći o dosadašnjim koalicionim partnerima, Vučić je rekao da nikako ne bi mogao da kaže da je Ivica Dačić bio loš premijer, ali da su postajala određena ograničenja i atmosfera u društvu koja je sprečavala da se u reforme ide i brže.

On je naveo da je od Dačića imao ponudu da bude premijer bez izbora, ali da to nije želeo da prihvati, jer za tako nešto treba da se pita narod i jer je želeo da od građana dobije podršku za viziju Srbije koju ima.

Lider naprednjaka nije želeo da priča o mogućim koalicijama, već je ocenio da je prvo bitno da narod kaže svoje na izborima, ali je naveo da ako dobije mandat, planira da „ujedini što više ljudi“, kako bi se rešili nagomilani problemi u Srbiji.

Kada je reč o važnim državnim poslovima, on je rekao da se pregovori u Briselu o odnosima Beogarda i Prištine nastavljaju već u ponedeljak, a da očekuje da u Srbiju od 26. februara do 13. marta stigne i misija Međunarodnog monetarnog fonda.

Vučić je rekao da očekuje da će parlamentarni izbori biti organizovani i na Kosovu i Metohiji, kao i svaki put do sada.

Povezane vesti