018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Predsednik Privredne komore u poseti kompaniji „Filip Moris“ (VIDEO)

Komentari: isključeni

Suzbijanje sive ekonomije i stvaranje povoljnog privrednog ambijenta za investitore prioriteti su nove Vlade, rekao je predsednik Privredne komore Srbije Željko Satrić nakon obilaska jedne od najuspešnijih kompanija u zemlji “Filip Moris”. Sertić je dodao da je zadovoljan ishodom jučerašnjeg razgovora sa premijerom Aleksandrom Vučićem i istakao da postoji jaka volja da se stvori uslovi da u narednom periodu bude još više ovako pozitivnih primera uspešnog poslovanja.

Ozdravljenje srpske privrede mora da bude apsolutni prioritet i, kako Sertić ističe, drago mu je što u novoj Vladi postoji jaka volja da se to sprovede. Kako bi to bilo moguće, neophodna je odlučno borba protiv sive ekonomije, ali uvođenje podsticaja za privrednike. Osim toga, profit ne sme da bude jedini cilj, već treba da se vodi računa o tome da i radnici imaju normalne uslove za rad i da od tog rada mogu da žive, kao što je to slučaj u kompaniji “Filip Moris”.

Sertić je dodao da je duvanska industrija jedna od najvažnijih za srpsku ekonomiju, pa će se zbog toga o njoj posebno voditi računa, pogotovo kada je reč o akcizima.

Kompanija Filip Moris može se pohvaliti otvoranjem prema novim izvoznim tržišta, uvedene su brojne inovacije, pa je danas jedna od najuspešnijih fabrika u Srbiji koja bi, kako ističu, rukovodioci, trebalo da posluži kao primer mnogima.

Inače, Kompanija Filip Moris prisutna je na srpskom tržištu već 11 godina. Važi za jednog od najvećih punilaca državnog budžeta, a kako je rečeno do sada je u našu zemlju investirano više od 780 miliona dolara.

Povezane vesti