018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Predlozi za rešenje problema otpada (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Rešenje za sređivanje niške deponije postoji, ali je potrebno vreme, stručni, i što je najvažnije realni pristup tom rešavanju, kažu stručnjaci koji se kao konsultanti u ovoj oblasti bave godinama unazad. Upoređujući situaciju u Sloveniji i Hrvatskoj sa pokušajima sređivanja divlje deponije u našem gradu, kažu da uveliko kaskamo, ali da će savremeni i štedljiv pristup pomoći da se Niš vrati na pravi put, put evropske budućnosti.

Divlja deponija u našem gradu, problem odlaganja smeća i sama reciklaža istog, u bliskoj budućnosti za građane Niša mogla bi da bude samo ružna prošlost, nastala kao rezultat neimanja prave tehnologije, ali i vizije šta činiti sa smećem. Stručni konsultanti za očuvanje životne sredine, došli su u Niš, kako bi potpuno besšlatno ponudili predloge za regulaciju naše deponije.

Upoređujući načine kojima Slovenci i Hrvati rešavaju problem smeća, konsultanti kažu da zaostajemo, ali da to nije ništa drastično, i da se sve da postići uz prave poteze gradskih vlasti.

Podsetima u toku meseca nezadovoljni seljani iz sela koje se nalaze u okolini gradske deponije, blokirali su jedini prilaz njoj, zbog toga što smatraju da im je zbog nje ugorženo zdravlje, uništena ekološka sredina, i zgađen vazduh.Blokada je prekinuta kada im je obećano da će biti priključeni na gradski vodovod,, ali i da će biti rešeni mnogi drugi problrmi na koje se žale.