018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Predata dokumentacija za legalizaciju uglavnom nepotpuna (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Odziv za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata u Nišu, uprkos tome što krajnji rok ističe za nešto više od mesec dana, i dalje je veoma slab, kažu u niškoj Upravi za planiranje i izgradnju. Ističu da je bez obzira na to što je hiljade Nišlija predalo zahteve za legalizaciju, dokumentacija u većini slučajeva nepotpuna, pa iz resorne uprave apeluju na sve zainteresovane građane da taj problem što pre reše.

Novim Zakonom o planiranju i izgradnji, kao krajnji rok za podnošenje celokupne dokumentacije i zahteva za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata na teritoriji Srbije određen je 31. oktobar . Iako su ti rokovi nekoliko puta produžavani i menjani, ovoga puta ta odluka je konačna. Međutim, i pored toga što je na hiljade Nišlija podnelo zahteve, samo je mali broj njih uz zahteve priložilo i svu potrbenu prateću dokumentaciju.

Nakon javnih rasprava koje su održane u svim većim gradovima, predložene su dopune Zakona radi bržeg izdavanja neophodnih dozvola i bržeg rada administracije. U niškoj Upravi za planiranje tvrde da su već spremni za te novine, i da će to umnogome skratiti rokove, smanjiti troškove, ali i skratiti vreme čekanja u redovima.

U Nišu je više od 30 hiljada građana podnelo zahteve za legalizaciju, ali je zbog nepotpune dokumenatcije rešeno samo 250.

Povezane vesti