018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Praznik muzike

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Studentski kulturni centar, Francuski institut u Nišu i ogranak „Balkan roka“, već tradicionalno, na današnji dan organizuju Praznik muzike. Ova manifestacija otvorena za sve, kako za amatere, tako i za profesionalce, a čine je promenadni koncerti na ulicama našeg grada, koji su besplatni za sve koji večeras žele da uživaju u muzici.

Na trgu Stevana Sremca svira „Stanislava Petrović trio“, Duo „Đorđe i Aleksa“, Duo „Aleksa i Ognjen“, „Akustik ehos“ i Trio „Nit“. ) telop 19 – 23h

Na uglu Obrenovićeve i ulice Svetozara Markovića od 19 do 22 sata predstaviće se studenti Fakulteta umetnosti, kamerni trio „Artium“ i gudački kvartet „Kreativo“.

Na trgu kralja Milana, na platou ispred Galerije “Srbija” od 19 do 21 sat može se čuti Učiteljska lira, Etno grupa „Zrno“ , Niški kamerni hor, ženski i akademski hor Studentskog kuturnog centra .

U Parku „Čair“ od 19 do 20 sati i 30 minuta predstavlja se orkestar OŠ „Miroslav Antić“, Dečji hor „Vilenjaci“, uz muzički program koji priprema „Dečji centar“.

Glavna bina na amfiteatru na Keju otvorena je od 19 sati , pa do pola sata iza ponoći, a nastupaju ABS iz Niša, „United Kindom of Carina“ iz Sokobanje, „Plastic Sunday“ i „Figurative Theatre“ iz Niša i „Acid Washed“ iz Francuske.

U slučaju kiše, koncerti se održavaju u galerijama „Sinagoga“ i „Srbija“, u Dečjem kulturnom centru i klubu Pravnog fakulteta.

Povezane vesti