018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Pravovremena edukacija smanjuje broj saobraćajnih nesreća (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Učenicima 4. Razreda Osnovne škole „Miroslav Antić“ nastavnici su uz pomoć policije i gradskog rukovodstva ukazali na opasnosti koje vrebaju u saobraćaju, ali i na pravila koja moraju da poštuju kako bi bili bezbedniji kao pešaci. Povod ove edukacije je Svetski dan sećanja na žrtve saobraćajnih nesreća.
Samo ove godine je u Srbiji osmoro dece poginulo u saobraćajnim nesrećama, a oko 1000 mališana je povređeno u nezgodama. Ovi podaci govore da se mora povećati bezbednost najmlađih, a jedan od načina je i njihova edukacija.
Gradske vlasti apelovale su na pedagoge, saobraćajce ali i roditelje da sopstvenim ponašanjem daju pozitivan primer deci, jer od toga najviše zavisi njihova bezbednost.
Samo u septembru su niški saobraćajci kaznili preko 900 vozača, a dnevno se u proseku registruje više od 30 prekršaja, kažu u policiji i dodaju da na saobraćajnicama oko 41 osnovne škole u gradu dežuraju saobraćajni policajci. Najveći problem u školi “Miroslav Antić” je što je Knjaževačka ulica veoma prometna, a bulevar Medijana se nastavlja u magistralni put, pa je frekvantnost saobraćaja i ovde velika, a vozila se kreću velikom brzinom, upozoravaju nastavnici.