018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Pravno-poslovna škola Niš obeležava 20 godina samostalnosti. (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Formiranjem kluba Srpsko-nemačkog prijateljstva, Pravno-poslovna škola Niš kruniše saradnju sa srednjim školama iz Savezne Republike Nemačke, i istovremeno obeležava 20 godina samostalnosti.
Za rezultate koje je postigla, krajem 2012.godine ova škola ocenjena je najvišom ocenom Ministarstva prosvete, nauke i tehnoloskog razvoja.
Od 1994. godine Pravno-poslovna škola Niš izdvojena je iz sastava Radničkog Univerziteta Pavle Stojković. Za dve decenije samostalnog rada, ova stručna škola osposobila je generacije srednjoškolaca koji su nastavili obrazovanje na fakultetima niskog iniverziteta ili se zaposlili zahvaljujuci obrazovnim profilima koji su traženi na tržištu rada.

Pravno-poslovna škola ima dugogodišnju saradnju sa partenrskim srednjim školama iz Forchajma, Linca, Kranja I Sofije u okviru Projekta saradnje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja RS sa GIZ tj. Nemačkom vladinom organizacijom za tehničku pomoć i saradnju
O ovoj veoma izspešnoj saradnji naših sa nemačkim školama govi Gustav Rajer, predstavnik ove GIZ-a.
Program obleležavanja 20 godina samostalnosti Pravno-poslovne škole nastavlja se i sutra 29. maja školskim sajmom virutelnih privrednih i osiguravajućih društava, kao i pokaznom vežbom tehničara zaštite od požara, koja će butu uzvedena na Trgu kralja Milana.