018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Pravnici odlučuju o upravniku Narodnog pozorišta

Kod tri kandidata koja su se javila na javni konkurs za upravnika niškog Narodnog pozorišta, Upravni odbor pozorišta suočio se sa nejasnom pravnom regulativom, dok je prijava jednog kandidata bila odmah odbačena kao nepotpuna. Na jučerašnjoj sednici za novog upravnika  predložeen  je sadašnji  vršilac dužnosti uparvnika IvanVuković, ali će o njegovom eventualnom izboru, poslednju reč, ipak, imati pravna služba.

Upravni odbor pozorišta je prva instanca koja upućuje predlog za imenovanje novog upravnika koji će voditi niško pozorište sledeće četiri godine. Sednici, koja je u pozorištu održana tokom jučerašnjeg dana, nije prisustvovao predsednik Upravnog odbora Dejan Petković, a kako NTV saznaje, sednica je  najvećim delom bila  posvećena rešavanju pravnih nedoumica koje su se pojavile u pristiglim  prijavama. Zato je Upravni odbor pozorišta, odnosno tri člana, koliko je i bilo dovoljno za kvorum, glasalo za plan i program rada sadašnjeg VD upravnika Ivana Vukovića. Ipak, „lopta je vraćena“ pravnoj službi mandatano-imunitetske komisije da se oglasi u vezi prijavljenih kandidata.

- Mi nismo pravnici – rekao je za NTV  član Upravnog odbora  koji nije želeo pred kamere – pa je to bio jedini način da budemo sigurni da će Zakon biti  u potpunosti poštovan. Mi smo glasali za plan i program rada Ivana Vukoviča, jer je on reditelj po struci i taj plan nam se dopao, ali konačnu reč će imati pravnici.

Na konkurs za mesto upravnika Narodnog pozorišta prijavila su se 4 kandidata. Osim VD upravnika Ivana Vukoviča, konkurisali su i Verica Novakov, Miroljub Jovanović i Ljiljana Berić, čija je prijava odmah odbačena jer nije imala potpunu dokumentaciju. Mladi reditelj, koji je trenutno VD upravnik, Ivan Vuković, završio je režiju pre dve godine, a u konkursu se traži radni staž  u trajanju od pet godina. Pravna služba če morati  da reši da li u pet godina radnog staža  u struci ulazi i rad koji je Vuković imao u toku studiranja.

Povezane vesti