018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Pravna pomoć starima

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Starima, kao i drugim ugroženim kategorijama stanovništva od septembra će biti dostupna besplatna pravna pomoć u okviru projekta mobilna pravna klinika, saopšteno je povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad starima. To znači da će studenti završnih godina Pravnog fakulteta u Nišu obilaziti ustanove socijalne zaštite i deliti pravne savete onima kojima je to potrebno.

Projekat mobilna pravna klinika osmislili su sami studenti Pravnog fakulteta u Nišu. Četrdesetoro volontera studenata završnih godina obilaziće ustanove socijalne zaštite, među kojima je i Gerontološki centar. Dva puta mesečno pružaće pravnu pomoć onima kojima je to potrebno. Kako kažu, na taj način, osim što čine dobro delo, dobijaju i neophodnu praksu.

Kako kaže profesorka Miomira Kostić, koja je jedan od mentora, reč je o studentima koji su u dosadašnjem radu postigli značajne rezultate i od čijeg će rada zajednica zasigurno imati veliku korist.

Kada se govori o torturi nad starima, ne misli se samo na fizičko nasilje, već i na mnoge druge načine na koji oni mogu biti zloupotrebljeni, poput davanja saglasnosti za nešto o čemu ne znaju dovoljno. Zbog toga će ovaj projekat za njih biti veoma značajan, kaže direktorka Gerontološkog centra Mirjana Stamenković.

Mobilna pravna klinika sa radom kreće u septembru i predviđeno je da ovaj projekat traje do marta naredne godine.

 

 

Povezane vesti