018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Prave se novi spiskovi, osnovni kriterijum siromaštvo (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

U 18 niških sela do sada je podeljeno 36 tona prehrambenih namirnicama najsiromašnijim domaćinstvima. Niški „Crveni krst“ planira da u selima četiri gradske opštine do kraja novembra distribuira ovu vrstu socijalne pomoći u vrednosti od dvadeset miliona dinara. Osnovni kriterijum za dodelu pomoći biće siromaštvo, kaže Stojan Prokopović, sekretar Crvenog krsta na sastanku predsednika saveta građana 15 sela sa teritorije opštine Palilule sa Bobanom Dzunićem predsednikom opstine.

Redefinisanje i dopuna spiskova domaćinstava koja ispunjavaju sve kriterijume za dodelu socijalne pomoći bila je tema sastanka u opštini Palilula.

Predstavnici svih sela sa teritorije opštine Palilula dogovorili su se sa predsednikom opštine Bobanom Džunićem da u roku od sedam dana razmotre i ažuriraju sve spiskove. Osnovni kriterijum za dodelu paketa bice siromaštvo.

Do sada je već podeljeno 630 paketa hrane u 18 niških sela, čime je obuhvaćeno više od 2000 najsiromašnijih žitelja, kaže Stojan Prokopović, sekretar organizacije „Crvni krst“.

Predsednici saveta građana istakli su na sastanku u Paliluli, da je nedostatak socijalnih kartica uslovio neprecizno definisanje kriterijuma za dodelu paketa. To će vrlo brzo biti otklonjeno, pa se već naredne nedelje očekuju kompletni spiskovi i distribucija pomoći.

Povezane vesti