018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Prateći program Nišville festivala

Komentari: isključeni
Tagovi:

Nišville džez festival 2013. karakteriše daleko veći broj pratećih kulturnih manifestacija u odnosu na sve prethodne godine. Osim promocija knjiga i časopisa , otvaranja zanimljivih izložbi i performansa na otvorenom , organizatori najavljuju i „Nišville džez teatar“. Festival faktički počinje već u utorak, 13. avgusta, otvaranjem postavke “Muzej džeza Miše Blama” i pozorišnom predstavom “Welcome” poznatog glumca Dragana Gagija Jovanovića.

Rok za podnošenje prijava za evropsku prestonicu kulture 2020. godine ističe ovih dana. Prateći ideju da bi i Niš mogao biti jedan od kandidata, ovogodišnji “Nišville“ džez festival posvetio je posebnu pažnju pratećim kulturnim sadržajima.

Od petka, 16. avgusta, do nedelje, 18. avgusta, u vremenu od 19 do 23 časa, pored Open Stage-a kod Nišville pres-centra, posetioci će moći da vide “live painting” Marije Dubin, umetnice dansko-američkog porekla, koja će oslikavati velike formate. Centralni motiv na njenim slikama su morski konjići, pa je ovaj svojevrsni performans nazvan “Seahorse Jazz Simphony”.

Šesnaestog avgusta počinju i promocije knjiga u festivalskom pres-centru u Paviljonu u Tvrđavi. Od 18 sati biće predstavljena knjiga Donalda Klarka “Poželeti od meseca, život i doba Bili Holidej”, zatim promocija world music magazina “Etnoumlje”, kao i promocije časopisa “Gradina” i “Pressing”.

Novinu ove godine predstavlja „Nišville džez teatar“. Od 13. avgusta do kraja festivala, publika će moći da vidi četiri predstave. Predstave se igraju u dvorištu Banovine i počinju u 21 sat.

Osim predstave dobrodošlice, u utorak, 13. avgusta, u programu su i stand up komedija Srđana Jovanovića “Grupna terapija”, koerodrama Petra Ristovskog „Kad se snovi ispune, ne može se živeti više u nijima“ i performans pozorišne trupe iz Italije pod nazivom „Putokazi razbacani po zemlji“. Kompleti karata za sve četiri poredstave mogu se kupiti za 1000 dinara, a cena stajaćih mesta u dvorištu Banovine je 700 dinara.

 

 

 

Povezane vesti