018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Praktikanti više neće ići po doručak (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Uskoro kreće prijavljivanje za jednomesečnu studenstsku praksu u niškim javnim preduzećiuma, posle čega će studenti dobijati validne potvrde, koje će biti dokaz o veštinama koje su stekli kako bi mogli da pronađu posao. Šef kancelarije za mlade tvrdi da će se ovoga puta ta praksa obavljati zaista kako treba, da praktikanti neće kupovati doručak već će imati mentora koji će biti odgovoran za njihovu edukaciju.
Budući mentori u javnim preduzećima već su prošli edukaciju kako bi mogli da vode praktikante kroz sticanje znanja i veština čitavih mesec dana. Smisao je da niški studenti, na dobrovoljnoj bazi, odlaze na praksu koja će im zaista biti od koristi prilikom pronalaženja posla.
Najveći problem prilikom prvog zapošljavanja jeste upravo to što poslodavci traže radno iskustvo. Petrović kaže da se i o tome razmišljalo, i da se od uvođenja volonterskih knjižica nije odustalo.
Ankete koje su rađene uoči donošenja lokalne strategije za mlade pokazale su da skoro svi ispitanici od 15 do 19 godina starosti ne vide budućnost u Srbiji. U kancelariji za mlade podsećaju da oni ne mogu nikom da pronađu posao ali kako kažu čine sve da omladina sebe maksimalno pripremi za buduće radno mesto.