018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Praksa – važan korak za dalju karijeru (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Praksa koju studenti steknu tokom i posle fakulteta može im biti odskočna daska za dalju karijeru, kaže dekan Ekonomskog fakulteta profesor dr Jadranka Đurović Todorović. Međutim, upravo je praksa ono što nedostaje mngoim fakultetima u Srbiji. Ekonomski fakultet neretko daje priliku studentima da steknu praktično znanje, a što je još bolje, oni su, kaže Đurović Todorović, itekako zainteresovani da i na ovaj način uče.
Ono što je jedan od glavnih nedostataka fakulteta u Srbiji, jeste praksa koja ima za cilj da studentima približi profesiju, da usavrši njihove veštine, ali i proširi znanje. Ekonomski fakultet se, pored činjenice da trenutno ima oko 3.000 studenata na sva tri nivoa studija, trudi da mnogima omogući da steknu praktično znanje.
Međutim iako kod mnogih studenata kod nas postoji stav da je teorija dovoljna, te da ne moraju i na ovaj način da se usavršavaju, dekan Ekonomskog fakulteta kaže da se sa takvim razmišljanjima ne slaže. Praksa je, kaže ona, itekako korisna, naročito prilikom traženja posla. Srećom, u ovoj visokoškolskoj ustanovi, veliki broj studenata smatra praksu veoma važnom, pa tako interesovanja za nju uvek ima.
U slučajevima kada se veći broj studenata javi da pohađa praksu u nekom preduzeću, odlučuju kriterijumi. Najbolji studenti, odnosno oni koji imaju najvišu prosečnu ocenu, ali i oni koji efikasnije studiraju, imaju prednost. Đurović Todorović kaže da će na Ekonomskom fakultetu i dalje raditi na tome da studentima pruže što više mogućnosti za praksu, kao i da će se truditi da im još više ukazuju na njenu neophodnost.

Povezane vesti