018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Praksa u gradskim institucijama i ustanovama (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Najveći problem među mladima je, pokazale su ankete, nemogućnost zapošljavanja. Fakulteti uglavnom nude teoretska znanja, dok se sa praksom zaostaje. To je podstaklo nišku Kancelariju za mlade da inicira sporazum između Univerziteta i Grada kojim će za oko stotinu studenata sa gotovo svih državnih fakulteta biti obezbeđena praksa u gradskim institucijama i ustanovama. Osim toga, početkom marta bi trebalo da bude raspisan konkurs za projekte iz sfere omladinske politike za koje je obezbeđeno po 200 hiljada dinara.
Praksa na fakultetima prava je retkost. Ukoliko je ima, najćešće se svodi na donošenje doručka i slične vrste kurirskih usluga koje studenti obavljaju za službenike. Sa ciljem da promeni tu praksu, Kancelarija za mlade je odlučila da pokrene studentsku praksu u pravom smislu te reči na kojoj će studenti sticati neophodne veštine za obavljanje poslova za koje se školuju.
Osnovni kriterijum za odabir studenata koji će tokom leta pohađati praksu jeste visok prosek, ali će komisija, prema rečima Petrovića , značajnu pažnju obratiti i na motivaciona pisma. Iz Kancelarije za mlade najavljuju još jedan konkurs koji se, sada već tradicionalno organizuje.
Konkurs za projekte omladinske politike biće raspisan petog marta i trajaće jedan mesec. Kancelarija će pre toga organizovati obuke o pisanju projekata za sve one koji u tome nemaju iskustva.