018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Praćenje poštovanja etičkog kodeksa i na nivou opština (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Od ove godine Komisije za praćenje etičkog kodeksa radiće i na nivou opština kako bi se pratilo ponašanje funkcionera i na ovom nivou vlasti, odnosno koliko poštuju etički kodeks pri javnom nastupu, kaže predsednica gradske komisije Dušica Davidović. Ona dodaje da su svi članovi iz redova odbornika i stalno zaposlenih u gradskim opštinama, pa njihov rad neće biti opterećenje za budžet.

Iako je u proteklom periodu bilo kršenja etičkog kodeksa, drastičnih primera nije bilo, kaže Dušica Davidović. Ona ističe da je rad komisije transparentan, da je najveći broj odluka donesen jednoglasno i da je rad ove komisije doprineo zdravijoj komunikaciji i dijalogu među lokalnim funkcionerima. Zbog toga je, kako kaže, dobro što će komisije raditi i na nivou svih 5 gradskih opština.

Davidović dodaje da komisije nemaju ovlašćenja da sankcionišu kršenje etičkog kodeksa, ali smatra da je dobra mera ako se ime onog za koga se utvrdi da je prekršio ovaj kodeks iznese u javnost. Ona kaže da je saradnja sa gradskim vlastima do sada bila dobra i očekuje da tako bude i u budućnosti.

Povezane vesti