018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Pozorišna sezona u niškom Narodnom pozorištu je zvanično završena

Od:
Komentari: isključeni

Tokom leta predstoje uobičajne aktivnosti kao što su učešće na festivalima i priprema novih predstava.Na nedavno završenom festivalu „Bucini dani“ u Aleksandrovcu ,koprodukcijska predstava „915- tatragedija jednog naroda“, proglašena je najboljom, a 6.jula, u okviru manifestacije „Teatar u tvrđavi“, očekuje se premijera komada „Duge noći-crne zastave“ po tekstu Dejana Stojiljkovića u režiji Ivana Vukovića.
Žiri, predvođen Mirom Banjac je na festivalu „Bucini dani“ u Aleksandrovcu, predstavuu „915-ta- tragedija jednog naroda“ proglasio najboljom. Predstava je koprudukcija niškog i kruševačkog pozrišta i centra za kulturu Loznice, a ovom vrednom nagradom, žiri je želeo da podrži koprodukcijsku sardanju među tetarskim kućama u Srbiji i regionu. Nagrada za najbolju žensku ulogu, na ovom festivalu, pripala je Biljani Jocić Savić za ulogu majke u istoj predstavi. Inače, komad „915-ta, tragedija jednog naroda“, rađen je po tekstu Branislava Nušića, a režirao ga je Milan Nešković.
Od 6. do 11. jula u ambijentu Smederevske tvrđave, održava se drugi po redu „Teatar u Tvrđavi“. Festival će početi premijerom komada „Duge noći – crne zastave“ po romanu Dejana Stojiljkovića. Dramatizaciju ovog dela uradili su Dejan Stojiljković i Ivan Velisavljević, a reditelj je Ivan Vuković. U predstvai učestvuju glumci niškog i šabačkog pozorišta, kostime je uradila Dragica Laušević, a muziku je napisao Miroslav Radulović.
Novu sezonu , niško pozorište počinje početkom jeseni koju će otvoriti predstava „Farenhajt“ . Rad na ovom komadu je u toku.