018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Poznata imena svih ministara u rekonstruisanoj Vladi

Dan pred najavljenu sednicu Skupštine Srbije, na kojoj će se birati novi članovi vlade, poznat je sastav svih članova rekonstruisanog kabineta premijera Ivice Dačića.

Socijalistička partija Srbije izašla je danas sa imenima kandidata za ministre saobraćaja i ministra bez portfelja zaduženog za evrointegracije, Aleksandrom Antićem i Brankom Ružićem, kao i za ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Tomislavom Jovanovićem, a juče je objavljeno da će kandidat SPS za ministra kulture biti Ivan Tasovac. Zajednički kandidat SNS i SPS za ministra omladine i sporta je Vanja Udovičić.

Srpska napredna stranka je ranije predložila da na mestu ministra privrede bude Saša Radulović, finansija Lazar Krstić, poljoprivrede Dragan Glamočić, regionalnog razvoja i državne uprave Igor Mirović i odbrane Nebojša Rodić.

U rekonstruisanoj vladi kao ministar zdravlja ostaje Slavica Đukić Dejanović, pravde Nikola Selaković, građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić i potpredsednik vlade i ujedno ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike Jovan Krkobabić.

Ministar unutrašnjih poslova ujedno je i premijer Ivica Dačić, a prvi potpredsednik Vlade Srbije i dalje će ostati Aleksandar Vučić tako da vlada ima ukupno 21 člana.

Premijer je uputio danas ostavke devet ministara, rečeno je u Vladi Srbije, koje je Skupština usvojila.

Dačić je Skupštini uputio ostavke dosadašnjih ministara prosvete Žarka Obradovića, odbrane Aleksandra Vucića, saobraćaja Milutina Mrkonjića, finansija i privrede Mlađana Dinkića, regionalnog razvoja Verice Kalanović, potpredsednice zadužene za evrointegracije Suzane Grubješić, kulture Bratislava Petkovića, poljoprivrede Gorana Kneževića i sporta Alise Marić.

Povezane vesti

 • Juznjak

  Evo ono sto sam vec pisao…
  http://www.youtube.com/watch?v=Hk787x25Qrk
  Pa naravno da ce proizvodjaci svojih proizvoda placati reklame,ne znam sta je tu cudno…?
  Kako misli da se drugcije kupci informisu ?

 • Juznjak

  Al Vas Vucic napao…
  Totalno je pogresio, u onih par recenica koji je izgovorio za buduci niski javni servis.

  • Juznjak

   Ako misli da ce regionalni servis Nis (posto je njega pomenuo za govornicom) naravno i ostali(Kragujevac, Novi Pazar itd.) sluziti samo za promociju politicara, GRDO SE VARA !!!
   To moze isto da znaci da ce onda RTS sluziti za njegovu promociju, a RTV za promociju Vojvodjanskih politicara, zar nije tako ?

   NECU RTS(RTB)!!! NECU BG HRONIKU!!! NECU BG JUTRO!!! NECU BG RADIO!!!

   HOCU SVOJ JAVNI SERVIS !!! HOCU SVOJU HRONIKU!!! HOCU SVOJE JUTRO!!! HOCU SVOJ RADIO !!!

   p.s. nisam politicar, vec obican gradjanin koji zeli da zna sta se desava u svom mestu ili regionu.

   • Juznjak

    Mislim da bi sledece nedelje bilo pozeljno da ga pozovete u emisiju NTV RAZGOVOR, da pitate coveka sta misli servis sa politickom promociju…. ne ide to zajedno…
    Neka objasni kako to RTS i RTV, a ostali nista ?
    Zasto na RTS gledamo BG Hroniku, jutro, podne, uvece, takodje i slusamo RTS RADIO BEOGRAD, a Nis radio ukinuli….?