018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Požar u „Eko Pelletsu“ (VIDEO)

Niko nije povređen u požaru koji je jutros izbio u fabrici „Eko Pellets“ u Gadžinom Hanu. U gašenju je učestvovalo nekoliko vatrogasnih ekipa, a nadležni i dalje utvrđuju uzrok i procenjuju štetu. Podsetimo, reč je o zgradi nekadašnje tekstilne fabrike „Zateks“ u kojoj se sada nalazi fabrika peleta.

Kako nezvanično saznajemo, uzrok požara u fabrici za proizvodnju peleta za ogrev, „Eko Pellets“, je nepažnja radnika. Niko, srećom, nije povređen, a vatra je uznemirila meštane Gadžinog Hana, koji kažu da ovo nije prvi put da dolazi do sličnih incidenata u pomenutoj fabrici.

Predstavnici rukovodstva ove fabrike nisu mogli pred kamere jer nisu u Nišu, ali su nam u telefonskom izveštaju rekli da su različite inspekcije u više navrata proveravale rad „Eko Pelletsa“ i zaključile da nema nikakvih zagađenja, niti opasnosti po okolinu. Prozivke, kažu u „Eko Pelletsu“, dolaze od strane bivših radnika „Zateksa“, koji su nakon privatizacije ostali bez posla u fabrici, pa se na ovaj način svete. Da su provere lokalnih i republičkih inspekcija u toku potvrdio je za Nišku televiziju predsednik opštine Gadžin Han, Saša Đorđević, koji kaže da će o ovom problemu raspravljati i lokalna samouprava.

Fabrika „Eko Pellets“ postoji od 2010. godine, a u pogonu nekadašnjeg “Zateksa“ nalazi se od sredine 2013.

Povezane vesti

  • ugroženi

    Fabrika postoji na ovom prostoru ali bez ijedne dozvole za rad, samo ćorav i gluv ne bi video štetnost ovakve proizvodnje po narod i okolinu. Svi odgovorni se prave nevešti i naivni i nije ih briga bez imalo srama, gledaju narodu u oči i zavlače ih. Jadan narod koji živi u okolini.

  • Lopove u zatvor

    Neminovno je bilo da dodje do ovoga.Ovde je na delu sprega korumpirane vlasti i novokomponovanih biznismena koji za male pare kupuju drzavnu imovinu posle je osiguraju kod dunava zapale pa naplate stetu.Ovde ima posla za odsek za organizovani kriminal.Korupcija na delu.Milicijo kad ces da pocnes da hapsis.Celokupno rukovodstvo je napravilo kuce i vikendice parama uzetim od biznismena a sve na stetu naroda.