018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Povratak iz mirovne misije

      Zagrljajem, poljupcima, rečima dobrodošlice i ponekom suzom radosnicom, na niškom vojnom aerodromu, dočekala je rodbina 36 naših vojnika koji se posle 6 meseci vraćaju sa mirovne misije UNIFEL u Libanu.

Rec je o pešadijskom vodu sa dva oficira, pet podoficira i 29 vojnika  iz sastava Treće brigade kopnene vojske, koja se od 24. novembra 2012. godine nalazila u sastavu medjunarodnih snaga koje čine mirovnu misiju na jugu Libana.

Vod je uspešno izvršavao zadatke obezbedjenja i kontrole objekata, rejona i pravaca u okviru španskog kontigenta u bazi “Migel de Servantes”, u mestu Marzajun u istočnom delu misije UNIFIL  na jugu Libana.

Pripadnike III brigade kopnene vojske na niškom aerodromu,  pozdravio  je general potpukovnik Aleksadar Živković, komadant kopnene vojske, kao i komandant brigade,  general Želimir Glišović.

Učešće Vojske Srbije u mirovnim misijama širom sveta se nastavlja. Već do kraja ove godine još 180 naših vojnika i oficira biće angažovano  u  okviru medjunarodnih mirovnih snaga.

Povezane vesti