018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Povodom Svetskog dana turističkih vodiča besplatne ture (VIDEO)

Obilaskom kulturno-istorijskih znamenitosti grada Niša biće obeležen 21. februar, Svetski dan turističkih vodiča. Predviđeno je da tri autobuske i jednu pešačku turu predvode licencirani vodiči koji će našim sugrađanima, ali i gostima iz drugih gradova pružiti sve informacije o kulturno-istorijskim spomenicima našeg grada. Obilazak je besplatan, a svi zainteresovani mogu da se prijave Turističkoj agenciji Niš u Voždovoj 4 pored hotela „Ambasador“.

Najbolji način da se obeleži 21. februar, Svetski dan turističkih vodiča i upozna istorija i kultura jednog grada jeste promocija turističkih potencijala i obilazak spomenika kulture. Niška tvrđava, Medijana, Ćele-kula, Čegar, najznačajnije su kulturno-istorijske znamenitosti grada Niša.

Organizatori obeležavanja dana turističkih vodiča obezbedili su za petak 21. februar tri autobuske ture takozvanim deker autobusima i jednu pešačka turu.

Obilazak kulturno-istorijskih spomenika grada povodom dana turističkih vodiča, pored Turističke organizacije Srbije i grada Niša, pomogli su Regionalna privredna komora Niš, Narodni muzej, kao i turističke agencije: „Niturs“, „Euroturs“ i „Guliver“.

Povezane vesti

  • Miroljub Todorovic

    Kako
    se prijaviti za obilazak kulturno-istorijskih znamenitosti grada Niša?

  • Miroljub Todorovic

    53. izviđački marš Tragom logoraša je održan