018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Povodom 1. maja nagrađeni najbolji radnici (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Savez samostalnih sindikata grada Niša uručio je kolektivima i pojedincima priznanja za napore i postignute rezultate. Povelje sa zlatnom plaketom dodeljuju se tradicionalno povodom 1. maja – Međunarodnog praznika rada.

Samostalni sindikat Direkcije za javni gradski prevoz,Odbojkaški klub Niš,i sindikalna organizacija preduzeća „Elmont“,dobitnici su ovogodišnjeg kolektivnog priznanja.

Hristina Kitanović,aktivistkinja Jedinstvene sindikalne organizacije Elektronske industrije,jedna je od 4 dobitnika pojedinačnog priznanja za ovu godinu.Istakla se u radničkim sportskim igrama. „Tehnikom informatika“,firma sa 80 radnika u kojoj radi,privatizovana je pre 6 godina.Uprkos svemu,sindikalna organizacija u tom preduzecu je opstala.

Međunarodni praznik rada, 1. maj,obeležava se u spomen velikim radničkim demonstracijama u Čikagu 1886.godine,organzovanim zbog neispunjenja zahteva za poboljšanje uslova rada. Radno vreme trajalo 10-12 sati, radilo se za niske nadnice subotom,a nekad i nedeljom,bez ikakvog osiguranja.U prvoj polovini 21.veka situacija u mnogim privatnim firmama je slična, na šta su sindikalci podsetili i deljenjem flajera u Pobedinoj ulici.

Sindikalni protest 1.maja u Beogradu biće organizovan na Trgu Nikole Pašića sa početkom u 10 sati i 30 minuta. Među porukama koje će tog dana biti upućene jeste i da radnici ne treba da budu nezainteresovani, jer samo solidarni i zajedno mogu kreirati sopstvenu budućnost.

Povezane vesti