018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Povišen holesterol najčešći neprijatelj studenata

Komentari: isključeni

Studenti imaju najviše zdravstvenih problema sa masnoćom u krvi i za to je uglavnom kriva loša ishrana. Ovo pokazuju poslednji podaci Zavoda za zaštitu studenata. Zavod je danas i na Pravnom fakultetu organizovao akciju „Krenite putem zdravog srca“. Studenti su na licu mesta mogli da obave najosnovnija merenja – težine ili procenta masnoće u krvi. Povod je Svetski dan srca.

Visina, težina, indeks mase, masnoća ili krvni pritisak, sve su to studenti niškog Pravnog fukulteta mogli da provere u jednom pregledu i to u holu fakulteta. Akciju „Krenite putem zdravog srca“ organizovao je Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata. Povod je Svetski dan srca.

A da se studenti ne kreću dovoljno, da se loše hrane i malo spavaju, potvrđuju i lekari. Analize Zavoda za zdravstvenu zaštitu kažu da najviše problema akademci imaju sa masnoćom.

Studenti koji su propustili ove analize na Pravnom, zdravlje mogu da provere i u dispanzeru Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata. Otvoreni su svakog radnog dana, a prostorije su u Katićevoj 29.

 

Povezane vesti