018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

„Povećanje komunalnog reda“ u opštini Medijana (VIDEO)

Komentari: isključeni

U narednom periodu Gradska opština Medijana planira obnovu komunalne infrastrukture, kao i sanaciju svih deponija koje se nalaze na njenoj teritoriji. Ove aktivnosti biće sprovedene u okviru programa “Povećanja komunalnog reda“ koji je planiran za ovu godinu.

Sa većom brigom o zaštiti životne sredine i uređenjem komunalnog reda krenulo se nedavno podelom besplatnih kanti za reciklažni otpad. Planirano je da oko 18.000 kanti bude podeljeno domaćinstvima i 138.000 vreća stanarima zgrada. Osim ovih aktivnosti opština Medijana će postavljati 10 mrežastih kontejnera za prikupljanje pet ambalaže na nekoliko lokacija u gradu.

Naredne nedelje krenuće se i sa ugradnjom 10 novih podzemih kontejnera. Iz ove opštine pozivaju građane da ih koriste na pravi način, da ne odlažu otpad pored njih, kao i da u ove kontejnere ne bacaju žar, jer je zbog toga ranije već dolazilo do problema. U narednom periodu biće postavljeni i kontejneri za prolećno sakupljanje kabastog otpada iz stambenih i poslovnih objekata. I problem divljih deponija takođe bi uskoro trebalo da počne da se rešava u saradnji sa Upravom za komunalne  delatnost i JKP „Gorica“.

Projekat “Povećanja komunalnog reda“ podrazumeva i popravku parkovskog, dečijeg, igrališnog i međublokovskog mobilijara. Pre nekoliko nedelja popravljene su klupe u parku Svetog Save. Kod ovakvih pitanja kažu iz opštine neophodna je i podrška građana koji bi trebalo da sačuvaju i održavaju infrastrukturu.  Za sve ove aktivnosti planirana su sredstva iz budžeta za 2015. godinu tačnije oko devet miliona dinara.