018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Povećan broj pacijenata sa stomačnim tegobama (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Od početka januara u Niškim ordinacijama zabeležen je povećan broj pacijenata sa stomačnim tegobama. Najčešći simptomi su jaki grčevi i mučnine, a preporuka lekara je da se pacijenti, ukoliko imaju neke od ovih simptoma, obavezno jave svom lekaru.
Višednevni grčevi praćeni mučninom, kao i jako povraćanje i dijareja koji traju od 24 do 36 sati, najčešći su uzroci za posetu lekaru u toku januara.
Period slavlja, prejedanja kao i moguće unošenje u organizam hrane koja nije sveža, najčešći su uzroci obolevanja stomaka, kažu u Domu zdravlja. Ipak, doktorka Cvetković kaže da u poslednje vreme gradom hara i stomačni virus, te bi tako bilo najbolje da se pacijenti, odmah pošto osete tegobe, posete svog lekara.
Osim stomačnih tegoba, nikakvi veći naleti infekcija i bolesti nisu registrovani u Domu zdravlja. Za ovo doba godine je, prema njihovim rečima, tipična pojava respiratornih infekcija, ali ni broj ovakvih pacijenata nije znatno povećan. Temperature koje variraju najmanje pogoduju starijijm ljudima sa hroničnim bolestima, pa lekari apeluju da oni posebno povedu računa o svom zdravlju.

Povezane vesti