018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Potrebno još volontera na niškom Sajmištu (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Iako je u Nišu do sada prikupljeno dosta pomoći za poplavljena područja, još mnogo toga nedostaje, kaže direktor Tržnice Radovan Milojević. Kako ističe, i dalje, između ostalog, nedostaju flaširana voda, konzervirana hrana i sredstva za ličnu higijenu. Osim toga, potrebno je još volontera na niškom Sajmištu na Vizantijskom bulevaru, gde je i centralni punkt.

U ovom trenutku na niškom sajmištu radi oko 80 volontera i 20 zaposlenih u Tržnici. Radno vreme, kaže Milojević, ne postoji i ovaj centralni punkt otvoren je 24 časa, pa se dešava da građani dopremaju pomoć i noću. Ipak, zahtevi Crvenog krsta se ne smanjuju, a Milojević dodaje da će uskoro biti potrebno još volontera.
Iako je na niškom sajmištu centralni punkt, odakle se direktno šalje roba na ugrožena područja, građani i dalje pomoć mogu da odnose na neki od punktova u njihovoj blizini.
Milojević dodaje da je u toku priprema robe koja će u petak, 23. maja, biti poslata u Trstenik, Varvarin, Ćićevac, Paraćin, Svilajnac, Despotovac, Jagodinu i Rekovac. O tome gde će pomoć biti upućena odlučuje republički Crveni krst, a Milojević je napomenuo da se osim na ugrožena područja, pomoć šalje i na ona mesta gde je smešteno evakuisano stanovništvo iz krajeva obuhvaćenih poplavama.