018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

„Potpisi boraca – falsifikovani“

Komentari: isključeni
Tagovi:

Posle dobijanja prvostepene presude u Strazburu za isplatu ratnih dnevnica borcima rata iz 1999. godine, država je u drugom stepenu kao vid odbrane koristila falsifikovane potpise na papirima, u kojima navodno borci priznaju da su im isplaćeni putni troškovi, trupna putovanja i vojne vežbe.

Osim što je to netačno, jer nikakve vojne vežbe u ratu nije bilo, već je na pozivu za odlazak u rat pisalo „Otadžbina vas zove“, država je, prema rečima udruženja boraca rata iz 1999. godine, posegla i za ovakvim metodama, kako ne bi platila ono što im duguje.

Tokom prvostepenog postupka pred sudom u Strazburu država se nije oglašavala, međutim posle odluke da borcima treba isplatiti ratne dnevnice, u drugom stepenu, koji je završen, država se poslužila najgrubljim metodama, falsifikovanjem potpisa boraca na papirima na kojima stoji da su navodno dobili ratne dnevnice, kažu u Udruženju boraca rata iz 1999. godine.

Jovanović pojašnjava da je država navela da su isplaćeni putni troškovi, trupna putovanja i vojne vežbe, a poslednja stavka je, prema njegovim rečima, veliki paradoks, s obzirom da je na pozivima za odlazak u rat 1999. godine pisalo „Otadžbina vas zove“, a ne Vojna vežba. Jovanović dodaje da će demaskirati sve državne mahinacije i da će se i dalje boriti za svoja prava.

 

Povezane vesti