018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Potpisan protokol o saradnji na izdavanju sabranih dela Branka Miljkovića (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Danas se navršava 81 godina od rođenja pesnika Branka Miljkovića. Tim povodom je u kabinetu predsednika Skupštine grada Niša potpisan protokol sa gradskim kulturnim ustanovama i Filozofskim fakultetom o saradnji na izdavanju sabranih dela ovog književnika. Očekuje se da najkasnije do 2018. sabrana dela ugledaju svetlost dana, a u planu je i da grad dobije spomen-sobu Branka Miljkovića, kako bi se kompletno odužio ovom značajnom književnom stvaraocu.
Poslednja sabrana dela Branka Miljkovića objavila je izdavačka kuća “Gradina“ pre skoro pola veka. Osamdeset prva godišnjica rođenja ovog pesnika bila je pravi trenutak da se započne projekat izdavanja novih, kompletnih sabranih dela.
U prikupljanju građe aktivno će učestvovati Narodna biblioteka, Narodni muzej, Filozofski fakultet i Niški kulturni centar, koji je i nosilac projekta.
Osim izdavanja sabranih dela, pre godinu dana je pokrenuta inicijativa da se u čast Branka Miljkovića otvori spomen-soba. Iako nije ni blizu realizacije, od nje se nije odustalo.
Slaviša Popović, direktor Narodnog muzeja, uverava da će spomen-soba biti otvorena do kraja godine, dok bi kompletna sabrana dela Branka Miljkovića trebalo da budu završena do 2018.

Povezane vesti