018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Potpisan Poseban kolektivni ugovor između Grada i sindikata (VIDEO)

Komentari: isključeni

Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić i predstavnici reprezentativnih sindikata potpisali su u Gradskoj kući Poseban koleketivni ugovor za oko 3000 zaposlenih u javno komunalnim preduzećima, čiji je osnivač Grad Niš.

To je prvi ugovor takve vrste koji je potpisan u Nišu, rekao je Perišić i ocenio da je to dobar model saradnje sindikata i Grada zarad obostrane dobrobiti i zaštite prava radnika.

Posebnim kolektivnim ugovorom bliže se uređuju uređuju prava, obaveze i odgovornosti zaposlenih u oko 15 javnih preduzeća koja se bave stambeno komunalnim delatnostima, kao i međusobni odnosi učesnika ovog ugovora. Gradonačelnik Niša ocenjuje da se na ovaj način ne štiti nerad, već da ugovor predstavlja još jednu potvrdu nasotajanja grada da se nastave reforme a ujedno i vodi računa o interesima zaposlenih.

Posle par meseci pregovaranja došlo je do čina poptisivanja, kažu niški sindikalisti. Oni dodaju da je im je drago što je uz pomoć gradskih uprava obiman i ozbiljan posao završen, jer se, kako ističu, radi o prvom ugovoru takve vrste na teritoriji Niša.

Grad Niš će i dalje biti otvoreno za sve dobronamerne kritike, predloge i mišljenja, kažu niški sindikalisti ističući da se nadaju da će primena Posebnog kolektivnog ugovora biti realizovana na pravi način.

)

Povezane vesti