018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Potencijalna opasnost nadomak sela Grejač

Komentari: isključeni
Tagovi:

U selu Grejač nadomak Niša, još od NATO bombardovanja stoji metalni predmet, za koji meštani pretpostavljaju da je raketa. Oni strahuju za svoju bezbednost i traže od nadležnih da nakon 14 godina potencijalna bomba bude uklonjena iz njihovog sela.

Skoro 14 godina je prošlo od kako je žitelje Grejača probudio udar metalnog objekta, koji je pao stotinak metara iznad groblja ovog sela. Žene koje su te subote na Zadušnice išle na groblje, strahovale su za svoj život. Većina meštana i danas živi u strahu, jer raketa koju su tada ispustili NATO avioni i dalje je tu, nadomak njihovih kuća. Iako nije eksplodirala prilikom pada, Svetozar Stajić, koji je bio zadužen za civilnu zaštitu, kaže da je trava oko nje bila spržena. Ovaj bivši nastavnik istorije i geografije pokazao nam je fotografiju uslikanu tog 28. maja 1999. godine, na dan kada je raketa pala.

Mnogi su se već navikli na svojevrstan spomenik iz 1999. godine, pa bezbrižno pored njega obrađuju svoje parcele. Ipak, stanovnici Grejača i okolnih sela strahuju za bezbednost svoje dece.

U Centru za vanredne situacije pretpostavljaju da je reč o raketnom motoru, ali dodaju da će njihove ekipe hitno intervenisati i utvrditi šta je objekat koji skoro deceniju i po unosi nemir u živote meštana sela Grejač.

Povezane vesti