018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Postoji mogućnost da „Samsung“ dođe u Niš

Komentari: isključeni
Tagovi:

Velike su šanse da kompanija „Samsung“ posle aprila uđe u proceduru otvaranja fabrike u nekoj od niških industrijskih zona. To je danas u sedištu Nišavskog okruga izjavio ambasador Južne Koreje Kim Kwang Keun. On je dodao da tome u prilog ide i činjenica da su predstavnici „Samsunga“ prezadovoljni kako radi njihova fabrika, koja je preseljena iz Beča.
Korejski ambasador je istakao i to da imamo puno dodirnih tačaka koje su neophodne da bismo sarađivali u oblastima poput nauke, obrazovanja, sporta i proizvodnje.

Posle današnje posete ambasadora Južne Koreje Nišu, pojačane su nade da će Samsung i zaista investirati u naš grad. Na sastanku (inače, zatvorenom za novinare) ambasador Kim Kvang Keun potvrdio je da su u ovom trenutku predstavnici ovog tehnološkog giganta prezadovoljni saradnjom sa Srbijom, od kako su iz Beča u našu zemlju preselili deo proizvodnje.

Odnos lokalne samouprave prema inostranim investitorima ambasador ocenjuje kao profesionalan i krajnje prijateljski. To je osvedočeno na primeru „Jura korporacije“, koja je od države dobila i subvencije, a što je bio veliki korak u procesu smanjenja nezaposlenosti, što je i dalje naš najveći problem.

Ambasador Keun je razgovarao sa gradonačelnikom Niša Zoranom Perišićem, predstavnicima Ministarstva rada, kompanije Jura i Nišavskog okruga.

Posle skupa je istaknuto da je funkcionisanje kompanije Jura u nasoj zemlji za svaki primer, te da ce to, posle samita ambasadora u Seulu u aprilu, verovatno dovesti i druge jake industrijalce da obidju Nis, medju njima, prema svim ocekivanjima, i predstavnike Samsunga.

Povezane vesti