018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Postavljeni kontejneri za odlaganje iskorišćenih baterija

Od:
Komentari: isključeni

Od danas gradjani Nisa,rizican otpad kao sto su baterije,mogu odlagati u 4 Ideina objekta locirana na Bulevaru Nemanjica br.3, i u ulicama Nikole Koprernika 65,Kosovke Devojke 2 i Carnojevicevoj 106.Specijalne kante za ovu namenu obezbedilo je Javno Komunalno Preduzece Medijana,preko Projekta “Eko mladi“ koji finansira Ministarstvo omladine i sporta,a realizuju Kancelarija za mlade Gradske Opstine Medijana i organizacija Proaktiv.
Svaka baterija kojoj je prosao vek upotrebe postaje opasan otpad koji se mora zbrinuti na bezbedan nacin.Ukoliko to uradimo nepropisno,rizikujemo da otrovne supstance zagade vodu,vazduh I zemljiste I tako postanu deo lanca ishrane.Odlaganje rizicnog otpada u ove kante,jeste prevenira ekolosko zagadjenje.
Postavljanjem specijalnih kanti Nislijama se po prvi put obezbedjuje efikasan i odrziv mehanizam za odlaganje baterija.
Odvozenje otpada definisano je sporazumom o saradnji sa Jugo Impeksom,koji je jedina sertifikovana kompanija za otkup I recikliranje sekundarnih sirovina u Nisu.
Volonteri Kancelarije za mlade, Gradske Opstine Medijana,ovom prilikom delili su prolaznicima flajere kako bi se informisali o stetnosti kucnog otpada I znacaju aktivne zastite zivotne sredine.