018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Postavljen kamen temeljac nove fabrike „Leoni“

U selu Malošište kod Doljevca počela je izgradnja fabrike „Leoni“, u kojoj bi posao trebalo da dobije oko 1500 ljudi. Ovo će biti druga „Leonijeva“ fabrika u Srbiji, koja će za opštinu Doljevac, ali i čitav ovaj deo zemlje predstavljati veliku razvojnu šansu, istakli su prilikom postavljanja kamena temeljca predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović i ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić.

Veliki broj stanovnika Malošišta i okolnih mesta okupio se da proslavi postavljanje kamena temeljca fabrike, u kojoj će mnogi od njih uskoro naći posao. Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović istakao je da je dobro što je poznata nemačka kompanija odlučila da fabriku napravi u Malošištu, jer to doprinosi ravnomernom razvoju zemlje, što i jeste jedan od primarnih ciljeva ove Vlade.

Prema rečima aktuelnog ministra finansija i privrede Mlađana Dinkića, „Leoni“ je u ovu fabriku investirao oko dvadeset miliona evra, dok je od Vlade Srbije, poput sličnih investitora, dobio subvencije od 7000 evra po radnom mestu. Očekuje sa da fabrika u Malošištu počne da radi već na proleće sledeće godine, kada će biti upošljeno oko 400 radnika, dok je plan da se u naredne dva godine ovde zaposli oko 1500 ljudi, što će, ističe Dinkić, rešiti problem nezaposlenosti u opštini Doljevac.

Predsednik opštine Doljevac Goran Ljubić ističe da je prezadovoljan što je „Leoni“ odlučio da svoju drugu fabriku u Srbiji izgradi baš ovde, jer, kako kaže, to znači da će dani kada je Doljevac svrstavan u najsiromašnije opštine uskoro biti iza njih.

Direktor kompanije „Leoni“ Jorg Pehnac kaže da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom sa Vladom Srbije i rezultatima koje su ostvarili u Prokuplju, a  očekuje da će isto postići i u Malošištu.

Ova kompanija koja se bavi proizvodnjom kablova za automobile posluje u Srbiji od 2009. godine i spada među najuspešnije izvoznike u zemlji.

Povezane vesti

  • Jovana Cvejic

    Konacno jedna lepa vest,da se nesto normalno dogodi i u nasoj opstini…