018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Postavljanje temelja sportske tolerancije

Komentari: isključeni
Tagovi:

Grad Niš je zahvaljujući caru Konstantinu postao simbol verske tolerancije. U tom gradu danas postavljamo temelje sportske tolerancije, čiji je nedostatak uočen na domaćim terenima. Ovo je, između ostalog, danas u Nišu poručila ministarka sporta Alisa Marić koja je sa karavanom srpskih sportskih šampiona posetila Osnovnu školu “Dušan Radović“. Potom ih je, sve zajedno u Gradskoj kući primio niški gradonačelnik Zoran Perišić.

Mališani Osnovne škole “Duško Radović“ burno su dočekali sportske šampione iz Srbije, ministarku sporta i gradonačelnika Niša. Predstavljeni su ponaosob, kao i knjiga u kojoj su sve njihove biografije i zanimljiva dešavanja iz bogatih karijera. Potom im je u Gradskoj kući priređen i zvanični prijem.

Sportisti kažu da su presrećni što je njihov karavan svratio u Niš, naročito zbog toga što su u očima mališana videli da im nisu ulica i Internet jedina preokupacija, a poruke koje su danas poslate, zapisane su i u knjizi o šampionima – između redova. Gradonačelnik i ministarka sporta poručili su zajedno da će biti presrećni ukoliko bilo ko od ove dece krene stazama koje su naši šampioni utabali.

Povezane vesti