018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Poslodavci: Neophodno brzo donošenje reformskih zakona

Od:
Komentari: isključeni

BEOGRAD – Predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković izjavio je danas da je neophodno brzo donošenje reformskih zakona i njihova primena i da bi država trebalo da postane funkcionalna.

Atanacković je u Jutarnjem programu TV Pink ocenio da veliku smetnju funkcionisanju države predstavlja neefikasno pravosuđe i da poreski organi i ministarstvo finansija ne bi smeli da dozvole nelikvidnost i poresku utaju.

Predsednik Unije poslodavaca Srbije je ukazao da već u proteklih nekoliko meseci poslodavci dolaze do saznanja da se značajno i na bolje menja njihov položaj, makar u iskazanoj želji da se nešto ozbiljno menja i da poslodavci dođu u centar pažnje.

Atanacković je naglasio da je Unija poslodavaca Srbije nestranačka i nevladina organizacija za koju je dobra svaka politička stranka koja pozitivno odgovara na zahteve privrede i koja se odrekne populizma i praznih obećanja.
„Moramo postati svesni krize“, rekao je Atanacković i dodao da „opstajemo samo zahvaljujući kreditima koje smo uzimali i koje ćemo čak možda i dalje morati da uzimamo“.