018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Poslednji tropski talas u avgustu

Komentari: isključeni

Niš će ove nedelje biti jedan od najtoplijih gradova Srbije, naročito u četvrtak i petak, kada se očekuje 40 stepeni Celzijusovih, kažu meteorolozi.

Sve javne česme su ispravne, a preko puta Kliničkog centra postavljena je cisterna sa pijaćom vodom, kažu u Javno-komunalnom preduzeću „Naissus“.

Ove sedmice, sve do vikenda, Nišlije će biti stanovnici jednog od najtoplijih gradova u Srbiji. Tropski talas mogao se naslutiti već u 5 sati jutros, kada su u gradu izmerena 23 stepena.

Lekari Hitne pomoći, međutim, kažu da nema više intervencija nego uobičajeno. Tropske vrućine nas očekuju do subote, kažu meteorolozi.

Instrumenti Hidrometeorološke stanice u Tvrđavi temperaturu vazduha mere u hladovini na 2 metra iznad zemlje. Na ovakvim vrućinama važno je piti mnogo tečnosti, a u niškom vodovodu kažu da će do kraja nedelje preko puta Kardiologije Kliničkog centra stajati cisterna sa pijaćom vodom.

Nakon zahlađenja, koje nas očekuje za vikend, od ponedeljka temperature do 30 stepeni, a ovonedeljni tropski talas je i poslednji u avgustu, kažu meteorolozi.

Povezane vesti