018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Poslednja šansa za povoljnije izmirivanje dugova Objedinjenoj naplati (VIDEO)

Treća, a moguće i poslednja šansa za sve dužnike ,,Objedinjene naplate“ u Nišu da račune plate pod povoljnijim uslovima, već donosi rezultate. Od kako je akcija počela, pre tačno dve nedelje, sklopljeno je 670 ugovora za otplatu duga na rate ili uz otpis kamate, ukoliko se dug plati u celosti, a masovni odziv Nišlija se, kažu, očekuje u decembru.

U ,,Objedinjenoj naplati“ krenulo je sklapanje ugovora o reprogamu duga i isplati zaostalih dugovanja na maksimalno 60 rata, što je mnogo povoljnije jer je ranije bilo na 48. Akcija je posebna i po tome što povoljnosti ovog puta nude svim kategorijama dužnika. Ukoliko se dug plati odjednom – biće otpisana kamata, a otpis se nudi i socijalno ugroženim Nišlijama, rekla je direktorka Jelena Stojanović u današnjem izdanju emisije ,,Hoću da znam“

Ugovore će biti moguće sklopiti do kraja godine, a dokumentacija i procedura su, kažu, maksimalno uprošćene.

Zaštićenih od utuženja neće biti, što je ovo komunalno preduzeće već dokazalo preduzimanjem mera prema lokalnim funkcionerima, poručuje direktorka Jelena Stojanović.

Ukoliko se dug plati odjednom – biće otpisana kamata, a isto važi i za socijalno ugrožene sugrađane. U ovom trenutku Nišlije duguju milijardu i sedamsto miliona dinara za objedinjene račune, od čega najviše novca pripada toplani i ,,Mediani“. Tendencija teže otplate i dalje stoji, ali dug je u blagom porastu. U odgovorne spadaju oni koji ne duguju više od poslednja tri računa, a sve iznad toga ulazi u rizik od utuženja, kažu u menadžementu ,,Objedinjene naplate“ i tvrde da su gužve povremene, ali se odmah reaguje preraspoređivanjem službenika, jer je sve u ovom trenutku podređeno reprogramu.

Povezane vesti

  • Zil

    JKP Objedinjena naplata – novi naziv JKP Reprogram!
    Bave li se oni nekom drugom aktivnoscu? Sajt vam je praistorijski,Ne koristite iskustva Infostana ili JKP Informatika Novi Sad!Pogledajte im sajtove i pogledajte obaveze koje oni obuhvataju!Pa se malo uporedite.