018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Posle šest godina rasvetljeno ubistvo vlasnika menjačnice Danako Nebojše Jovanovića

Komentari: isključeni

Niška policija rasvetlila je ubistvo vlasnika menjačnice „Danako“ Nebojše Jovanovića (43) od 29. juna 2007. godine.  Osnovano se  sumnja, da je Jovanovića  ispred njegove kuće u Ulici Božidara Adžije ubio Nišlija Marko Savić (34), koji u pritvoru čeka suđenje za pucnjavu u Mokranjčevoj ulici, gde je 26. aprila 2008. ubijen Marko Pavlović (22), a teško ranjen njegov brat Miroslav.  Presudu je prošle godine ukinuo Apelacioni sud.

Zbog teškog ubistva u pokušaju i nedozvoljenog držanja vatrenog oružja Savić i njegov prijatelj Dušan Kuzmanović su pre dve godine nepravosnažno osuđeni na po 31 godinu zatvora.

- Uspeli smo da obezbedimo dovoljno dokaza za podnošenje krivične prijave protiv Savića za ubistvo vlasnika menjačnice, a godinama smo sumnjali da je on izvršilac – kazu  u policiji.

 29. juna 2007. godine Nebojša Jovanović je u ranim jutranjim satima krenuo na posao, ali ga je ispred automobila „sitroen“, parkiranog preko puta kuće, sačekao  razbojnik maskiran perikom koji je pokušao da mu otme torbu sa novcem. Kako nije uspeo da se domogne željenog plena, ubica je ispalio više hitaca u žrtvu i nestao u jednom od sokaka. Od zadobijenih povreda Jovanović je neposredno nakon toga preminuo.

Prema izjavama očevidaca, ubica je imao šešir na glavi, u levoj ruci je držao buket cveća, u desnoj crnu kesu u kojoj je, po svemu sudeći, bio pištolj. Žrtvu je sačekao pod drvetom, pored automobila.

 

Povezane vesti