018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Posle godinu dana

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Posle više od godinu dana od izbora u Srbiji i nešto manje, koliko je na čelu države aktuelna koalicija predvođena SNS-om, najviše zamerki demokrata upućenih vlasti odnosi se na pad životnog standarda građana i četiri milijarde evra novih zaduženja. S druge strane, u SNS-u kažu da je takva situacija posledica desetogodišnje vlasti DS-a, njihove pogubne ekonomke politike  i brojnih katastrofalnih privatizacija, koje su ljude ostavile bez posla.

Predsednik okružnog odbora DS-a Dušan Milisavljević ističe da je vođenjem loše ekonomske politike aktulena vlast još više otežala život građanima Srbije. Milisavljevića posebno ističe i činjenicu da ove godine 110.000 zdravstvenih radnika, posle 13 godina, prvi put nije dobilo plate pred protekle praznike. S druge strane, Ljubivoje Slavković iz SNS-a kaže da je aktuelna situacija posledica desetogodišnje vladavine demokrata.

Ukoliko bi izbori bili danas raspisani, prema istraživanjima CESID-a,  SNS bi osvojio 43 procenta glasova, dok bi DS dobio 17 odsto. Ovako visok procenat naprednjaka Milisavljevic iz DS-a objašnjava kao posledicu popularnosti predsednika te stranke, vicepremijera i ministra odbrane  Aleksandra Vučića

I Ljubivoje Slavković je saglasan da je Vučić veoma zaslužan za visok rejting naprednjaka, ali i da su brojni ministri iz redova ove partije svakako dobro radili. Ipak, zaključuje da će aktulena vlast, posle rešavanja brojnih nacionalnih problema, sada morati ozbiljno da se pozabavi poboljšanjem standarda građana, u suprotnom i visok procenat naprednjaka, kako kaže,  neće dugo trajati.

 

Povezane vesti