018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Poskupljuju voda i komunalne usluge

Komentari: isključeni

Cena vode, koja će se obračunavati se od 1. aprila, biće za oko 10 odsto veća od trenutne, dok će od 1. jula cena biti uvećana još za 9,6 odsto, odlučeno je na Gradskom veću.

Domaćinstva će za tonu vode izdvajati 48 umesto dosadašnjih 43 dinara, a poskupljenje je neophodno pošto, kako kažu nadležni, cene nisu menjane u poslednje 3 godine.

Ova cena će važiti do 30. juna, a sa novim uvećanjem od 1. jula Nišlije će za vodu izdvajati 53,40 dinara po kubiku dok će pravna lica od jula plaćati 132,45 dinara po kubiku.

Istovremeno, prema najavama prvog čoveka Grada, uvedena je nova povlašćena kategorija potrošača među kojima će biti škole i obdaništa. Lakše poslovanje imaće vlasnici letnjih bašti i kioska, ali uz pojačanu kontrolu.

Nove cene za pogrebne usluge imaće i „Gorica“. Za sahranu na novom grobnom mestu umesto dosadašnjih 7.632 dinara trebaće 8.319 dok sahranjivanje na postojećem grobnom mestu ubuduće će koštati 15.908 dinara umesto 14.595. Zakup za godinu dana poskupeo je na 168 dinara, dok za troškove održavanja treba izdvojiti 452, umesto 387 dinara.

A povodom situacije u Gradskoj Toplani, Perišić je najavio i skoro raspisivanje konkursa za izbor direktora u ovom, ali i ostalim javnim preduzećima.

Na sednici Gradskog veća usvojena je i izmena u sistematizaciji radnih mesta po gradskim upravama, ali to nikako neće dovesti do novih zapošljavanja, istakao je gradonačelnik Perišić.

Povezane vesti