018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Poskupljuje gradski prevoz

Komentari: isključeni

Cena gradskog prevoza u jednom smeru, po svemu sudeći poskupece  od 11 do 20 odsto u zavisnosti od zone. Ovo je zahtev Uprave za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj, koji će početi da se primenjuje najverovatnije u decembru.

Prema predlogu dostavljenom Gradskom Veću, cena karte u jednom smeru sa 50 trebalo bi da poskupi na 60 dinara, za drugu sa 70 na 80, za treću sa 80 na 90, a za četvrtu sa 90 na 100 dinara. Polumesečne karte za sve zone poskupeće 20 odsto, dok će jedino cena mesečnih ostati nepromenjena. U zahtevu stoji da je razlog povećanja cena polumesečnih karata taj što sve više korisnika kupuje polumesečne karte za samo jedan deo meseca dok u drugom kupuje pojedinačne, čime se u saobraćajnim špicevima povećava mogućnost šverca, što utiče na smanjenje prihoda.

Povećanjem cena pojedinačnih karata, dobar deo korisnika bi se preorjentisao na kupovinu mesečnih karata,čiji prihod predstavlja najsigurniji izvor finansiranja za unapređenje javnog autobuskog  prevoza u gradu, ocenjuju iz Uprave za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj.

Povezane vesti