018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Posao zamene starih podstanica dobila niška kompanija „Feniks BB“. (VIDEO)

Komentari: isključeni

Zamenu starih toplotnih podstanica u 14 gradova u Srbiji, radiće niška kompanija “Feniks BB”, koja je pored 5 ponuđača iz nekoliko zemalja dobila ovaj posao. Osim što će se zamenom povećati energetska efikasnost, kako kažu iz ove firme, kompanija će za potrebe projekta trajno zaposliti oko dvadeset radnika iz Niša i drugih gradova, ali i angažovati zaposlene iz drugih firmi.
Dugogodišnje iskustvo i preporuke u oblasti daljinskog grejanja, bili su odlučujući da među nekoliko kompanija iz Srbije, Nemačke i zemalja u regionu, posao zamene starih podstanica savremenijim, dobije niška kompanija „Feniks BB“. Od ovog posla korist će biti višestruka, jer, kako kažu, iz kompanije zbog potreba projekta biće neophodno angažovati još radnika.
Posao je u okviru četvrte faze Programa rehabilitacije sistema daljinskog grejanja u Srbiji, a podržale su ga Vlada Republike Srbije i nemačka razvojna banka KFW. Vrednost projekta je 4.300.000 evra.
Zamena starih podstanica će kao jedan od rezultata imati povećanje energentske efikasnosti u 14 gradova širom Srbije. Kako kažu iz ove kompanije u nešto više od polovine gradova demontažu starih i izradu novih podstanica treba uraditi već za ovu grejnu sezonu, a ostatak za sledeću.