018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Porodici iz Trupala potrebna pomoć (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Zahvaljujući Niškoj televiziji, otvorila se mogućnost da jedna socijalno ugrožena porodica iz okoline Niša konačno dobije pomoć. Mariju Marković, samohranu majku petoro dece, koja živi u veoma lošim uslovima u Trupalu, jutros je obišao predsednik niške opštine Crveni krst Darko Bulatović, pošto su prethodno njeni rođaci u našem programu apelovali na pomoć.

Ovo je Marija Marković. Ima 29 godina i živi u Trupalu sa petoro dece. Udala se kada joj je bilo 15 za čoveka koji je, kaže, godinama fizički i psihički zlostavljao. Kap je prelila čašu letos, kada je nevenčani suprug ozbiljno povredio, zbog čega je morala da ode u Sigurnu kuću. Sada živi sa svojom decom i dedom koji joj je prepisao kuću, i zbog njih sada živi u šupi.

Često bez struje, vode, toplog obroka i odeće, najveće žrtve nemaštine i nesloge u porodici su Milica, Dragana, Dušica i njihova mlađa braća Đorđe i Novak, koji ima tek 2 godine. Najstarija Milica ide u 7. razred.

Marijini rođaci obratili su se Niškoj televiziji za pomoć, a njihov vapaj čuli su i u opštini Crveni krst. Svoju porodicu Marija izdržava od socijalne pomoći i dekine skromne penzije. Obrađuje i baštu iza kuće kako bi se prehranili, a svaka dodatna pomoć im je dobrodošla. Najveća joj je želja, kaže, da svoju decu izvede na pravi put.

 

Povezane vesti