018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Porodica Stojiljković zimu čeka u svom domu od najlona! (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Porodica Stojiljković iz Merošine već pet godina živi bez krova nad glavom. Nakon požara u kome je njihova kuća izgorela do temelja, i pored pomoći komšija, ova tročlana porodica i ovu zimu će izgleda dočekati ispod improvizovanog krova od najlona. Ekipa Niške televizije obišla je ovu porodicu.

Na prvi pogled, stiče se utisak da u ovom dvorištu ne živi niko. Međutim, ispod najlona, na svom placu, dane i noći provodi porodica Stojiljković iz Merošine. Prema rečima komšija, iako su i pre bili u teškom materijalnom položaju, Stojiljkovići su u svojoj kući živeli relativno normalno, sve do trenutka dok im ta kuća nije izgorela do temelja.

Nakon nesreće koja ih je zadesila, uspeli su nekako da prikupe materijal za gradnju, a iz opštine Merošina pomoć je stigla u radnoj snazi. Započeli su izgradnju novog objekta, ali nisu daleko stigli. Kažu nemaju para, a kada su se obratili opštini, odgovor je bio isti.

U prostoriji koja je nekada služila kao podrum, sada spava njihov 28-godišnji sin Dragoslav. Ima osnovnu školu, i za životnu egzistenciju bori se nadničarenjem. Kaže da je iz njegovog života nada odavno iščezla, i da iz ovoga ne vidi izlaz.

Stojiljkovići se, kako kažu, nadaju da će ih vreme bar još malo poslužiti, jer, kako kažu, planiraju da kupe deblji najlon, i mole se da zima bude što blaža.

http://youtu.be/kOihVnKXBoY

Povezane vesti