018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Apel za pomoć: „Živimo bez struje i vode u 21. veku!“ (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

„Dok moji vršnjaci voze kola i motore, ja pišem domaći u mraku”, kaže Miroslav Mucić, sedamnaestogodišnjak koji živi sa majkom u kući bez struje i vode, sklonoj padu. Naša ekipa posetila je ovu socijalno ugroženu porodicu iz Gornjeg Komrena koja ni na vidiku nema rešenje za tešku muku.

Miroslav Mucić je učenik drugog razreda Mašinsko-tehničke skole 12. Februar u Nišu. Siromaštvo i oskudica primorali su ga da svoje školske obaveze završava pod svetlošcu sveće, jer im je zbog duga od par desetina hiljada – isključena struja. Živi sa majkom u trošnoj kući, a da nevolja bude veća, nemaju ni vode jer su zamrzle instalacije.

Majka Đurđa sina izdržava od porodične penzije koja iznosi 10 000 dinara, a najteže joj pada što ne može da mu obezbedi bolje uslove za život i učenje. Oni žive u kući koja pripada drugom vlasniku, a u poslednje vreme on traži da se isele jer želi da je proda.

Meštani Gornjeg Komrena znaju za problem porodice Mucić. Obraćali su se u više navrata nadležnima i u gradu, i u opštini, ali osim jednokratne pomoći, do sada nije rešen njihov najveći problem, a to je nužni smeštaj.

Slučaj porodice Mucić, nažalast nije usmljen. Veliki je broj socijalno ugroženih porodica i u gradskom, i na seoskom području, koje žive u krajnje nehumanim i nedostojnim uslovima za život. Ekonomska kriza i besparica nisu opravdanje, jer uvek postoji mogućnost da se u saradnji nadležnih ustanova, lokalne samouprave i humanih ljudi,  pomogne onima kojima je to najpotrebnije. Neka ovo bude jos jedan apel za pomoć Mucićima.