018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Porodica izgubila kuću zbog duga za struju, komšije sprečile iseljenje (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Komšije su sprečile sudske izvršitelje da isele porodicu Panajotov iz porodične kuće u Pasi Poljani, koju su izgubili zbog duga za struju od oko 700.000 dinara.
Dok Panajotovi tvrde da nisu znali za postupak izvršenja dok njihova kuća nije bila prodata na aukciji marta meseca, u Komori izvšitelja kažu da su ovu porodicu redovno obaveštavali o postupku izvršenja.

Zahvaljujući komšijama koje su sprečile izvršitelje da isele tročlanu porodicu Panajotov iz kuće, oni su još u Pasi Poljani. Međutim, kuća više nije njihova, prodata je na aukciji marta meseca za nešto više od 900.000 dinara. Panajotovi duguju za struju više od 700.000 dinara, a za postupak izvršenja, kako tvrde, nisu znali dok kuća nije bila već prodata.

U Komori izvršitelja, međutim, kažu da su Panajotovi uredno obaveštavani o postupku, kao i da je sud već jednom utvrdio da nije bilo nepravilnosti u proceduri.

Iako kuća više nije njihova Panajotovi će, kažu, pokušati da je vrate. Ugovor sa Distribucijom o reprogramu duga je, tvrde, potpisala supruga vlasnika kuće, koja više nije živa. Distribucija je njihov slučaj predala izvršiteljima, jer Panajotovi nisu ispoštovali ugovoreni reprogram.

U Komori izvršitelja kažu da je ovaj slučaj već rešen i da Panajotovi ne mogu da zadrže kuću i dodaju da dužnici u svakom trenutku, sve do prodaje nepokretnosti mogu otplatiti dug ili sklopiti ugovor sa poverenikom, kako bi izbegli ovakve situacije.

Povezane vesti