018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Porodica iz Niša na ivici egzistencije (VIDEO)

Tročlana porodica Živković iz Niša živi u veoma teškim uslovima. Supružnici Dragica i Bratislav već mesecima nemaju nikakva primanja, pa se za osnovne potrepštine snalaze pozajmljujući od rođaka i prijatelja. Ipak najteže im, kako kažu, pada kada ćerki koja ide u školu nemaju šta da daju da ponese za užinu.

U vlažnom stanu, sa neispravnim bojlerom, neplaćenim računima i bez primanja živi porodica Živković. Pedesetjednogodišnji Bratislav ima stalan posao, ali platu nije primio mesecima. Dragica je već godinama na birou, dok Sanja ide u školu i odličan je đak. Iako joj matematika dobro ide, ova devetogodišnja devojčica ipak nedavno nije mogla da učestvuje na takmičenju, jer njeni roditelji za to nisu imali novac. Do njega, kažu, jedva dođu i kada treba kupiti hranu i to uz pomoć rođaka i prijatelja.

S obzirom da ima stalan posao Bratislav kaže da ne može da dobije socijalnu pomoć. Obraćao se ustanovama, pa čak i strankama, ali mu niko, kako kaže, nije izašao u susret. Ipak, najteže mu je kada ćerki nema šta da da za užinu ili kada mora od nekoga da pozajmi novac.

Bratislav kaže i da posao ne želi da izgubi, ali i da bi rado radio kao noćni čuvar ili nešto slično, jer zbog problema sa zdravljem ne može da obavlja teške fizičke poslove. Nevolja je porodicu Živković naterala da javno potraži pomoć, jer, kako kažu, veruju da humanih ljudi koji mogu da im pomognu – ima.

Povezane vesti

  • sssm

    Kako da pomognemo ljudima kada nigde ne pise adresa ili telefon za kontakt?

    • Niska Televizja

      Broj telefona porodice Živković: 061 30 27 692